1. Haberler
  2. Spor
  3. EURO 2024’te ikinci finalist belli olacak! Hollanda – İngiltere maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

EURO 2024’te ikinci finalist belli olacak! Hollanda – İngiltere maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Avrupa Şampiyonası Çeyrek final aşamasında, rakibi olan A milli takımımızı 2 -1 mağlup eden Hollanda, yine rakibi İsviçre’yi penaltılar sonucunda eleyen İngiltere ile yarı finalde karşı karşıya gelecek. Hollanda – İngiltere eşleşmesinin galibi, adını finale yazdıran ikinci takım olacak. Avrupa Şampiyonası'nda final karşılaşması 14 Temmuz’da oynanacak. Peki Hollanda - İngiltere maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte, EURO 2024 yarı final mücadelesine ilişkin ayrıntılar…

featured

EN İYİ ÜÇÜNCÜLER ARASINDAN GELEN HOLLANDA VE GRUBUNUN BİRİNCİSİ İNGİLTERE

Fransa, Polonya ve Avusturya ile birlikte yer aldığı D Grubu’nda 4 puan elde edip en iyi üçüncüler arasına adını yazdırarak gruptan çıkan , son 16 turunda Romanya’yı, çeyrek finalde ise A Milli takımımızı eleyerek yarı finale yükseldi. ise, Danimarka, Slovenya ve Sırbistan ile mücadele ettiği C Grubu’nda 1 galibiyet ve 2 beraberlikle 5 puan toplayarak grubunu birinci olarak tamamladı. Son 16 turunda rakibi Slovakya’yı uzatmalarda 2 – 1 ile geçen İngiltere, penaltılara giden çeyrek final mücadelesinde de İsviçre’yi saf dışı bırakarak yarı finalist oldu.

HOLLANDA – İNGİLTERE MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA ve HANGİ KANALDA?

‘nda () yarı finale çıkan Hollanda ve İngiltere maçına Borussia Dortmund’un stadı olan Signal İduna Park ev sahipliği yapacak.

Hollanda – İngiltere mücadelesi 10 Temmuz Çarşamba günü saat 22.00’da başlayacak. Karşılaşma TRT 1 ekranlarından canlı yayınlanacak.

HOLLANDA 6, İNGİLTERE 4. KEZ YARI FİNAL OYNAYACAK

Hollanda Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda 6. kez yarı finalde mücadele edecek. Turnuva tarihinde oynadığı yarı finallerde sadece şampiyon olduğu 1988’de ev sahibi Almanya’yı 2-1’lik skorla elemeyi başaran Hollanda, oynadığı 5 karşılaşmasının 4’ünde (1976, 1992, 2000 ve 2004) turnuvaya veda etti. Avrupa Şampiyonası tarihinde 4. kez yarı finale yükselen İngiltere ise daha önce oynadığı üç yarı finalin ikisinde (1968, 1996) turu geçemedi. Turnuva tarihinde şampiyonluğu bulunmayan İngilizler, EURO 2020’de Danimarka’yı 2-1 mağlup ederek adını finale yazdırmıştı.

EURO 2024’te ikinci finalist belli olacak! Hollanda – İngiltere maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
Yorum Yap