1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. “Anime Hayranları Üzgün! Sevilen Platform Aniden Kapatıldı”

“Anime Hayranları Üzgün! Sevilen Platform Aniden Kapatıldı”

featured

izleme platformlarından biri olan , operasyonlarını sonlandırdı. İşte detaylar!

Anime dünyası hızla büyüyor ve birçok yeni platform ortaya çıkıyor. Ancak kullanıcılar, bu platformlardan ziyade korsan siteleri tercih ederek anime izlemeye devam ediyor. Son dönemde dünya çapında sevilen bir anime platformu olan Animeflix ise yasaklandı.

Animeflix, internetin en büyük anime kaynaklarından biri olarak biliniyordu ancak platform, stüdyolardan ve üreticilerden gelen yasal baskılar nedeniyle resmi olarak operasyonlarını durdurdu. Animeflix, herhangi bir uyarı yapmadan çevrim dışı bırakıldı.

Geçtiğimiz süreçte milyonlarca izleyiciye ulaşan Animeflix’in Discord’da 35 binden fazla üyeye sahip olduğu biliniyor. Toplulukta yapılan son duyuruda ise platformun kapatıldığı ifade edildi. Ayrıca yeniden açılma ihtimali de bulunmuyor.

Discord sunucusuna gönderilen mesajda platform, kullanıcılara yıllardır verdikleri destek için teşekkür etti. Açıklamada, “Dikkatlice düşündükten sonra hizmetimizi kapatmaya karar verdik” ifadeleri kullanıldı. Ani kapanmaya ilişkin yasal ayrıntıların belirsiz olduğunu belirtelim.

Dizi platformu, geçen yıldan bu yana korsanlıkla mücadele komisyonu ACE (Sahtecilikle Mücadele Eğitimi) tarafından hedef alınıyordu. Geçtiğimiz aylarda ise platformun alan adı dahil olmak üzere korsancılık yapan web sitelerine takip kararı verildi.

Anime dünyasının önemli isimlerinden biri olan Animeflix, telif hakkı sahiplerinin baskısıyla resmi olarak operasyonlarını sonlandırdı. Platform, farklı alan adlarıyla tekrar ortaya çıkabilse de süregelen yasal engellerle karşılaşıyor.

“Anime Hayranları Üzgün! Sevilen Platform Aniden Kapatıldı”
Yorum Yap