1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Ay depremleri astronotların güvenliğini tehdit edebilir

Ay depremleri astronotların güvenliğini tehdit edebilir

NASA'nın Ay'a insan gönderme planları, Ay yüzeyinde meydana gelen depremler nedeniyle tehlike altında olabilir.

featured

Techspot’ta yer alan habere göre; tarafından finanse edilen bir çalışma, ajansın mürettebatlı bir görevi için seçtiği iniş bölgelerinden birinin ve toprak kaymalarına maruz kalabileceğini belirtiyor. Bu durum, astronotların güvenliğini tehdit edebilir ve görev planlarını etkileyebilir.

Ay yüzeyindeki depremler, özellikle güney kutbuna yakın bölgelerde sıklıkla meydana gelmektedir. Bu depremler, sığ ve yüzeye yakın yerlerde ortaya çıkabilir ve bazıları hafif, bazıları ise kuvvetli olabilir. Ayrıca, hafif sarsıntılar bile buz gibi değerli kaynaklar içerebilecek yamaçlarda toprak kaymalarına neden olabilir.

AYDAKİ DEPREMLER NEDENİYLE TEKRAR DEĞERLENDİRİLEBİLİR

Apollo astronotlarının yerleştirdiği sismometreler ve Ay yörünge araçlarının tespit ettiği sırtlar, Ay’daki sismik aktiviteye dair kanıtlar sunmaktadır. Bu depremlerin nedenleri arasında, Ay’ın hala sıcak olan iç kısmının soğuması ve Dünya’nın yerçekimi etkisi bulunmaktadır. NASA, Ay’a ek sismometreler göndererek bu aktiviteyi daha iyi anlamayı hedeflemektedir.

NASA’nın Artemis görevleri, üç aşamada gerçekleşecek ve Ay’a yapılacak ilk mürettebatlı göreve yol açacaktır. Ancak, Ay’daki depremler nedeniyle bu görevlerin güvenliği ve zamanlaması yeniden değerlendirilebilir. NASA, 2025’e kadar Ay yüzeyinin uzak tarafına sismometre göndermeyi planlamaktadır.

Ay depremleri astronotların güvenliğini tehdit edebilir
Yorum Yap