Kaş’ta seyir terasının kiraya verilmesine tepki 

kaş teras

Antalya’nın ilçesindeki Bezirgan Seyir Tepesi’nin 20 yıllığına Konaklamasız Orman Parkı olarak kiraya verilmesi için ihale açıldı. Kaş halkı geçen hafta seyir tepesinde toplanarak protesto eylemi yaptı, ihaleye açılmasına karşı çıktı.

Kaş Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 05.09.2024 günü ihale edilen seyir terasıyla ilgili ihale sonucu ve ücret açıklanmadı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Aliye Coşar, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya Kaş Bezirgan Mahallesi’ndeki Konaklamasız Orman Parkı’nın ihalesini sordu. 

Milletvekili Coşar, “AKP, 22 yıllık iktidarı döneminde birçok ormanımızı, orman vasfından çıkardı, kıyılarımızı ranta kurban etti. Bunun son örneğini şimdi Kaş ilçemizde yaşıyoruz” dedi.

Kaş halkının 25 Eylül Çarşamba günü de Bezirgan Seyir Tepesi’nde basın açıklaması ve protesto eylemi düzenlediğini hatırlatan Milletvekili Coşar, “Bölge halkı bu kiralamaya karşı çıkmaktadır. Bakan Yumaklı, halkın bu isteğini yerine getirecek mi? Yoksa rant uğruna yine halkımız yok mu sayılacak?” diye tepki gösterdi. 

CHP’li Coşar, TBMM Başkanlığına sunduğu ve Tarım Bakanı Yumaklı’nın yanıtlamasını istediği önergesinde “Bezirgan Seyir Tepesi etrafındaki bölgenin yaban keçileri, geyikler, çeşitli keklik türleri ve kuş çeşitlerinin de yaşam alanıdır. Kaş ilçemiz endemik bitki türü ve ağaç çeşitliliği açısından çok fazla öneme sahip bir bölgemizdir. Bu alanda iş makinelerinin çalışması ve bölgenin betonlaşmasının önünün açılması, birçok endemik bitki ve ağaç türü ile birlikte doğal yaşamın gelecek nesiller için yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır. Ayrıca bölgede birçok arkeolojik sit alanı bulunmaktadır. Söz konusu alanın ihale kararı öncesinde çevreye ve doğaya vereceği zararlar hakkında Tarım ve Orman Bakanlığı’nızın yapmış olduğu bir araştırma var mıdır? 20 yıllığına kiralanan 20 bin m2’den fazla alana sahip arazide yeme içme üniteleri ve günübirlik kullanım alanları yapılabilecek. Bu da bu manzaralı alanda kısmi yapılaşma anlamına gelmiyor mu?” diye sorular yöneltti. BÜLENT ECEVİT / ANTALYA

Exit mobile version