Sağlık Bakanlığı’nın kamu spotu tepkilerin odağında

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu 'Maymun çiçeği şu anda ülkemizde yok'

Sağlık Bakanlığı’nın Normal Doğum Kampanyası Tartışma Yarattı

‘nın sezaryen oranlarını azaltmak ve normal doğumu teşvik etmek amacıyla başlattığı “Normal Doğum Eylem Planı”, kadın derneklerinden ve sosyal medyadan gelen sert eleştirilerle karşı karşıya kaldı. Kampanyanın tanıtımında gösterilen “Annecim Başardık” başlıklı kamu spotu ise en çok tepki çeken video oldu.

“Annecim Başardık” Videosu Neden Tepki Çekti?

Sağlık Bakanlığı’nın sosyal medya hesaplarında paylaşılan video, özellikle psikolojik hasar konusundaki tartışmalarla gündem oldu. Videoda, sezaryenle dünyaya gelen bir bebeğin yaşadığı psikolojik hasar, bebeğin sesiyle anlatılıyordu. Birçok kadın, videonun kendilerini tetiklediğini ve psikolojik olarak zorlayıcı bulduğunu dile getirdi.

Kadın Derneklerinden Sert Eleştiriler

Kadın dernekleri, videoyu ve kampanyayı kadınların bedenine müdahale olarak yorumladı. Bu dernekler, kadınların doğum şeklini seçme hakkına sahip olduğunu vurgulayarak, böyle bir kampanyanın kadınların özgürlüğüne zarar verdiğini savundu. Video, bazı kullanıcılar tarafından da “tartışmaya yol açan” ve “duygusal açıdan zararlı” olarak tanımlandı.

Sosyal Medyada Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü

Sağlık Bakanlığı’nın kampanyasına yönelik eleştiriler sosyal medyada hızla yayıldı. Birçok kadın, “Annecim Başardık” videosunun travmatik ve tetikleyici olduğu görüşünü dile getirirken, bazı kullanıcılar bu tür kampanyaların kadının doğum hakkını ihlal ettiğini savundu. Sosyal medya, bu tepkiler karşısında adeta ikiye bölündü.

Exit mobile version