MSB’den Lübnan’daki Türk vatandaşlarının tahliyesine ilişkin açıklama

lübnan savaş

(MSB), ‘daki Türk vatandaşlarının güvenli tahliyesi için hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve diğer ilgili kurumlar, Lübnan’daki vatandaşların tahliyesine yönelik operasyonları planladı. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bu süreçle ilgili yaptığı açıklamada, öncelikle Türk vatandaşlarının, ardından ise yabancı ülke vatandaşlarının güvenli bir şekilde tahliye edilmesi için tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade etti.

Lübnan’daki gelişmelerin, Dışişleri Bakanlığı ile koordineli şekilde yakından takip edildiğini belirten Aktürk, tahliye işlemlerinin başlatılması durumunda, gerekli bilgilendirmelerin ilgili devlet kurumları tarafından yapılacağını vurguladı.

Bakanlık, bölgesel gerginliğin küresel güvenlik üzerinde olumsuz etkiler yaratma potansiyeline dikkat çekerken, İsrail’in saldırılarının uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve bu durumun küresel istikrarı tehdit ettiğini belirtti. Bakanlık kaynakları, bölgedeki güvenlik tehditlerine karşı Türkiye’nin tüm önlemleri alacağının altını çizdi.

Exit mobile version