Hayvan cinayetleri, politik katliamdır!

hayvan hakları

Meclis’te tüm tepkilere karşın geçen ve kamuoyunda “Kanlı ” olarak adlandırılan yasa değişikliğine ilişkin tartışmalar sürerken İstanbul başta olmak üzere bugün birçok ilde düzenlendi.
İstanbul Maltepe Miting Alanı’nda bir araya gelen hayvansever yurttaşlar burada, ‘Susma haykır katliama hayır’, ‘hayvan cinayetleri politiktir’, ‘Toplayamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin’ sloganları attı.

‘HAYVANA ŞİDDET POLİTİKTİR’
Mitinge girişte kolluk kuvvetleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Yurttaşların miting alanına defter ve kalemle girilmesine izin verilmedi. Miting alanında toplanan yüzlerce yurttaş çeşitli dövizler taşıdı. Islıklarla sloganlar atıldı.

Mitinge birçok siyasi parti, dernek, kadın örgütleri ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (), Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, Yaşatacağız Platformu, Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi başta olmak üzere birçok sivil toplum örgütü destek verdi. Hayvana şiddetin politik olduğu vurgulanan mitingde şiddetin normalleştirilmeye çalışıldığı kaydedildi.

Mitingde Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi adına söz alan Eray Özgüner, “Yasa koyucular siz kim oluyorsunuz da sokakta bir avuç mama biraz sevgi isteyen hayvanların yaşamını tartışmaya açıyorsunuz. Anayasa mahkemesine hep birlikte sesleniyoruz. Can dostlarımıza ölüm kamplarını reva gören yasayı derhal geri çekin, iptal edin. Bu yasa ne etik ne de bilimseldir. Toplum değerlerimize de aykırıdır” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version