Brezilya, X ile ilgili kapanma kararında son noktayı koydu!

x

Brezilya Yüksek Mahkemesi’nin beş kişiden oluşan komisyonu, yerel normlara uymamasından dolayı Yargıç Alexandre de Moraes’in sosyal medya platformu X’i kapatma kararını çoğunluk sağlayarak onadı.

X, Cumartesi günü Moraes’in kararının ardından mahkemenin belirlediği süre içinde yerel kanunlar uyarınca yeni temsilci atamaması sebebiyle Brezilya’da erişime kapatılmıştı.

Moraes kararında, eski adı Twitter olan X’in 3 milyon dolardan fazla para cezasının ödenmesi ve Brezilya yasalarının gerektirdiği şekilde yerel bir temsilci atanması da dahil olmak üzere ilgili tüm mahkeme kararlarına uyana kadar Brezilya’da faaliyetlerinin askıya alınmasına hükmetmişti.

Moraes ayrıca X’e VPN’ler aracılığıyla erişmeye devam edenlerin günlük 50,000 reais’e (9,000 dolar) kadar para cezasına çarptırılmasını emretmişti.

Yargıçlar Luiz Fux ve Carmen Lucia bugünkü komisyon oturumunda henüz oy vermezken, Yargıçlar Flavio Dino ve Cristiano Zanin’in Moraes’i desteklemesiyle çoğunluk sağlandı.

Moraes’i destekleyen Yargıç Dino, “Bir şirketin bir ülkede faaliyet gösterip hangi kuralların geçerli ve uygulanabilir olacağına kendi görüşlerine göre karar vermeye çalışması mümkün değil” dedi.

Exit mobile version