SGK’dan istihdam dışı yurttaşlara şok uygulama

sgk

Sosyal Güvenlik Kurumu (), yaklaşık 9.4 milyon kişiye Genel Sağlık Sigortası () prim borçları nedeniyle mesaj göndererek ödemelerini talep etti. Borcunu ödemeyenlerin banka hesaplarına ise e- uygulaması başlatıldı.

SGK’nın gönderdiği mesajda, “Genel Sağlık Sigortası kapsamında prim borcunuz bulunmaktadır. Borcunuzu e-Devlet üzerinden sorgulayabilir ve ödeyebilirsiniz. Aksi takdirde yasal takip başlatılacaktır” denildi. Mesajların ardından bazı vatandaşların hesaplarına e-haciz kondu.

Tepkiler ise hızla yükseldi. Prof. Özgür Demirtaş, “İşsiz bir kişiyi, almadığı hizmetten dolayı borçlandırmak nasıl bir vicdansızlıktır?” diyerek tepkisini dile getirdi. CHP’li Turhan Çömez de, “Devlet insanın hanesine her ay 600 lira yazıyor. Ama bu uygulama beşli çeteler ve yandaşlara uygulanmıyor,” diyerek eleştirilerini sıraladı.

CHP Antep Milletvekili Melih Meriç, SGK’nın bu uygulamasını “vatandaşı boğma çabası” olarak nitelendirip, hemen durdurulması çağrısında bulundu. Sosyal medyada, borçların faizlerle katlanmasına karşı büyük bir öfke oluştu. Meriç, “Hazine boşalınca AKP ne yapacağını şaşırdı. Şimdi de SGK aracılığıyla vatandaşın cebine göz diktiler. Toplanan paralar yandaş medyaya mı, yoksa başka bir rant projesine mi aktarılacak?” diyerek sorularını yöneltti.

Exit mobile version