MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç, “Ek zam ve refah payının kalıcı bir biçimde düzenlenmesini istiyoruz. Gelir vergisinin adaletle düzenlenmesini, herkesin kazancıyla orantılı bir vergilendirmeye tabi tutulmasını bekliyoruz.” dedi.
TBMM Genel Kurulunda siyasi partilerin grup başkanvekilleri yerlerinden söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Saadet Partisi Grup Başkanvekili Selçuk Özdağ, Türkiye’nin yeni güne yeni zamlarla uyandığını belirterek, “Trenin adı hızlı ama kendisi hızlı olmayan bir tren ancak zamları da hızlı. Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren bilet fiyatları yüzde 44,4 artmış. Memurlara yüzde 11, emeklilere yüzde 15 vereceksiniz, zamma gelince yüzde 44 yapacaksınız. 540 lira olan tren bileti 780 liraya çıkmış, asgari ücrete gelince yüzde 30 zam vereceksiniz. Bir de şimdi köprülere zam geldi.” ifadelerini kullandı.
İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu da BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili yürütülen davanın, zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle kapatıldığını söyledi. Kavuncu, “Bu dava kapatılmış olabilir ama kafalardaki soru işaretleri ve kıymetli ailesinin yıllardır peşine koştuğu bu konu. Bir neticeye varmadan kapatıldı, bu ciddi bir rahatsızlık uyandırmıştır.” dedi.
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun sosyal medya üzerinden tehdit edildiğini aktaran Kavuncu, TBMM’de grubu bulunan bir partinin genel başkanı tehdit ediliyorsa, buna ilk tepkinin TBMM Başkanlığı tarafından verilmesi gerektiğini dile getirdi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı eleştiren Kavuncu, bir partinin genel başkanına yapılan bu tehditlere karşı hiçbir şey yapılmamasının kabul edilemez olduğunu söyledi.
– “Kadın çalışanlara yönelik iyileştirmeler hayata geçirilmeli”
MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç da 2025’in “Aile Yılı” olarak ilan edildiğini hatırlatarak, 2025 Aile Yılı’nı vesile kılarak her türlü sorunların üstesinden geleceklerini vurguladı.
Aile Yılı’nda, Türk aile yapısının korunması ve aile birliğinin tahkim edilmesi noktasında, kamuda görev yapan kadın çalışanlara yönelik bazı iyileştirmelerin hayata geçirilmesinin önemli olduğuna dikkati çeken Kılıç, şunları kaydetti:
“Doğum yapan ya da bebek sahibi olan kamu görevlilerinin kısmi zamanlı çalışabilmesine imkan sağlamak amacıyla Devlet Memurları Kanunu’nun doğum yapan memurların analık izninin veya kullanılması halinde doğum sonrası iki, dört veya altı aylık yarım zamanlı çalışma hakkının bitiminden çocuk ilkokula başlayıncaya kadar yarım gün çalışabilme hakkı getiren ek 43’üncü maddenin ilk fıkrasına uygun yönetmelik düzenlemesi yapılmalı. Ücretsiz doğum iznine ayrılan personelin maaşının yüzde 50’si kurumca karşılanmalı, emekli keseneklerinin tamamı kurum tarafından ödenmelidir.”
İstihdamda evlilik ve analık sebebiyle kadınlara karşı yapılan olumsuz ayrımın önlenmesi ve etkin çalışma hakkının sağlanması için yasal düzenleme yapılması gerektiğini belirten Kılıç, hamilelik sürecinde zararlı olduğu kanıtlanan işlerde kadınlara özel koruma sağlanmasını istedi.