Yurttaşın mülkü, sınır tellerinin arkasında kaldı: Hükümet toprağımızdan vazgeçiyor!

servet mullaoğlu

Hatay Milletvekili ‘ndan Hatay İli, Altınözü İlçesinde, Suriye ında bulunan köylülere ait arazilerle İlgili açıklama geldi. Mullaoğlu, “Hükümet kendi topraklarımızdan vazgeçiyor” dedi.

CHP Hatay Milletvekili, bölgede incelemede bulundu.

Mullaoğlu sahibi köylülerin zorda kaldığını belirtti ve şöyle konuştu:

 “Hükümet fiilen kendi topraklarımızdan vazgeçmiş ve sınırı kendi topraklarımızdan içeriğe doğru kilometrelerce çekmiştir. Kendi sınırlarımız içerisinde kalan, ancak hükümetin fiilen terk ettiği yerlerde tapulu arazileri olan vatandaşlarımız, kendi arazilerine belirlenen saatlerde ve belirlenen listelerle  kimlikle girmek zorunda bırakılıyorlar.’

 

Servet Mullaoğlu,gündeme dair değerlendirmelerde bulunarak, Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa köyü ve çevresindeki 15 köy sakinlerinin yaşadıkları çok büyük sıkıntılara dikkat çekti. Mullaoğlu, gerçek sınır bölgesinde değil de ülkemizin sınırları içinde  çekilen,  tel örgüler ve duvarlar nedeniyle vatandaşların kendi arazilerine kimlikle girmek zorunda kaldığını belirtti.

Bazı Vatandaşlarımızın ise kendi arazilerine dahi giremediklerini, çocuklarını dahi geçiremediklerini’ ifade etti.

“Bu Tel Örgüler Sınırı Ayırmak İçin Değil, Vatandaşın Arazisi Tel Örgülerin Ardında Kaldı”

Mullaoğlu, Hatay’ın Suriye sınırına sıfır noktasındaki köylülerin, geçimlerini sağlayan tarım arazilerine tel örgülerin arkasında kaldıkları için kimlik göstererek girebildiklerini vurguladı. “Bu tel örgüler sınırı ayırmak için değil, vatandaşlarımızın arazileri bu örgülerin arkasında kaldı” Bu durumda hükümet sınırı bu şekilde çizerek, vatandaşa ait bu topraklardan vaz mı geçmiştir? 

“Köylüler Topraklarını İşleyemiyorlar, Traktör ve Tarım Makineleri Girişte Engelleniyor”

Söz konusu bölgede yaşayan vatandaşların, kendi topraklarını işlemede ciddi zorluklarla karşılaştığını ifade eden Mullaoğlu, “Tarlasını işlemek isteyen vatandaş, kimliğiyle girse de tarım makinelerini ya da traktörünü arazisine sokamıyor. Eğer tarım makineleri bir başkasının adına kayıtlıysa o da içeri alınmıyor. Tarlaları da korunmadığı için de Suriye tarafından gelen kişiler, tarım aletlerini ve ürünlerini de çalıyorlar. Ayrıca, işçi götüremeyen köylülerin geçimlerini sağlama noktasında çaresiz bırakıldıklarını’ dile getirdi.

“Özel Mülkiyet Hakkı İhlal Ediliyor, Devlet Kamulaştırma Yapmalı”

Mullaoğlu, devletin sınır güvenliği gerekçesiyle binlerce dönüm araziye el koyduğunu ifade ederek, bu durumun özel mülkiyet hakkının ihlali olduğunu söyledi. “Eğer sınırda güvenlik sorunu varsa, devlet bu arazileri kamulaştırmalıdır. Ancak vatandaşın kendi toprağına girmesini zorlaştırmak, Anayasa’ya aykırıdır. Kaldı ki fiili sınırın gerçek sınıra çekilmesi gerekmektedir.” açıklamasında bulundu.

Exit mobile version