Türkiye Bosna Hersek arasında 1 milyar dolarlık köprü!

türkiye bosna hersek

Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis , -Bosna Hersek arasındaki hacminin 1 milyar dolara ulaştığını belirterek, “Önümüzdeki yıllarda ticari ilişkilerimizin daha da artacağını düşünüyoruz.” dedi.

Becirovic, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ile Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’ndeki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Bosna Hersek’e verdiği destek için teşekkür eden Becirovic, “Bildiğiniz gibi Sayın Erdoğan dünya çapında bir lider ve o bizim Bosna Hersek’imizin de büyük bir dostu olarak bilinmekte.” dedi.

Becirovic, toplantının “son derece verimli” ve ülkesi için “çok olumlu” geçtiğini belirterek, “Türkiye-Bosna Hersek arasındaki ilişkiler son derece olumlu ve ilişkilerimizin daha da güçlenmesini dilerim.” diye konuştu.

İki ülkenin güçlü tarihi, kültürel ve ekonomik ilişkilerinin olduğunu belirten Becirovic, bunun iki ülkeyi daha da güçlü hale getirdiğini söyledi.

– “Önümüzdeki yıllarda ticari ilişkilerimizin daha da artacağını düşünüyoruz”

Becirovic, Türkiye-Bosna Hersek arasındaki ticari ilişkilerin daha da güçlenmesini dileyerek, “(İki ülke ticaret hacmi) Zamanında 100 milyon avrodan bugün 1 milyar dolara gelmiştir ve önümüzdeki yıllarda bu ticari ilişkilerimizin daha da artacağını düşünüyoruz.” ifadesini kullandı.

Belgrad-Saraybosna otoyolunun hızlandırılması gerektiğini düşündüğünü dile getiren Becirovic, ülkesinin “en büyük dostu olarak” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Bosna Hersek’e davet etti.

Becirovic, Erdoğan ile savunma sanayiyi de konuştuklarını, iki ülke ilişkilerinin bu alanda da güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Gelecek yıl Srebrenitsa Soykırımı’nın 30. yılı olacağını hatırlatan Becirovic, şunları kaydetti:

“Bildiğiniz gibi bu konuyu da ele aldık. Tabii ki ilerideki dönemde de tekrar konuşma fırsatımız olacaktır ve önümüzdeki sene Birleşmiş Milletler’de, New York’ta Srebrenitsa Anma Günü de orada yapılacak, anma törenleri yapılacak. Biz asla nefret politikası gütmeyeceğiz.”

Exit mobile version