CHP, Erdoğan’ın “İsrail’in hedefi Türkiye” açıklaması için TBMM’yi göreve çağırdı

chp myk

Cumhuriyet Halk Partisi (), Cumhurbaşkanı Tayyip ‘ın ‘in Filistin ve Lübnan’dan sonra Türkiye’yi hedef alacağına yönelik açıklamaları için kapalı oturumla ‘yi bilgilendirilmesini istedi.

Erdoğan dün TBMM’nin açılışında yaptığı konuşmada, İsrail’in Filistin ve Lübnan’dan sonra Türkiye’yi hedef alacağını söyleyerek Türkiye’nin bağımsızlığı için tüm imkanlarla buna karşı durulacağını söyledi.

TBMM’de 28. dönem üçüncü yasama yılı açılışı için dün düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, İsrail’in Türkiye’yi hedef alabileceği açıklaması için TBMM’yi bilgilendirmesini istedi.

Özel,”Ülkenin Cumhurbaşkanı çıkıp Meclis kürsüsünde İsrail, Türkiye’ye saldıracak diyorsa, bir kapalı oturuma acilen ihtiyaç vardır. Gelecekler ve bu meclisi bilgilendirecekler. Biz de soracağız, söyleyeceğiz. Bu tutanakların 10 yıl açıklanamayacağı bir kapalı oturuma ihtiyaç olduğu konusu açık. Bu konuyu arkadaşlarımız çalışacaklar, gerekli temasları yapacaklar” dedi.

CHP’nin bu konuda önce meclis başkanından randevu talep edeceğini belirten Özel, “Ülkenin Cumhurbaşkanı diyorsa ki ‘İsrail bize saldıracak’ ne duruyoruz TMBB’yi bilgilendirmek için? Milletin en meşru temsil organı burası. Bu laf bu kadar ile bırakılamaz” dedi.

İsrail’in iki hafta boyunca Hizbullah’ın komuta merkezleri ve silahlarına yönelik düzenlediği hava saldırılarının ardından İsrail birlikleri Lübnan sınırları içinde kara harekâtına başladı.

Türk Dışişleri Bakanlığı da dün yaptığı açıklamada İsrail’in Lübnan’a kara saldırısını işgal girişimi olarak nitelendirerek, İsrail askerlerinin Lübnan topraklarından çekilmesi gerektiğini bildirmişti.

Bu gelişmelerin ardından Erdoğan dün “İsrail yönetiminin, tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer, açık söylüyorum, bizim vatan topraklarımız olacaktır” dedi.

Exit mobile version