Aile ve Gençlik Fonu şartları nelerdir? Aile ve Gençlik Fonu hangi illerde geçerli? Ödeme planı nasıl? Faizsiz evlilik kredisi ne kadar?

Resmi Gazete'de yayımlandı Evlilik kredisi başvurusu ne zaman başlayacak, şartları neler Başvuru şartları belli oldu...

projesi çerçevesinde, evlilik hazırlığında olan çiftlere 150 bin TL tutarında faizsiz kredi sağlanıyor. İlk olarak deprem bölgelerinde hayata geçirilen proje, düşük doğurganlık oranları nedeniyle üç il daha eklenmişti. Son açıklamaya göre, bir il daha projeye dahil edildi. Peki, Aile ve Gençlik Fonu şartları nelerdir? Aile ve Gençlik Fonu hangi illerde geçerli? Ödeme planı nasıl? Faizsiz evlilik kredisi ne kadar?

EVLİLİK KREDİSİNİN ÖDEME PLANI

Aile ve Gençlik Fonu kapsamında, kredi başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak.

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında olmak (30 yaşından gün almamış olmak),

Depremden etkilenen 11 il (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa) dışında taşınmaz sahibi ya da hissedarı olmamak,

Başvuru tarihi itibarıyla resmi nikâh tarihine en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olmak,

Bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek,

Evlilik kredisi projesi deprem bölgesi olan Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da geçerliydi.

Ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yurt genelinde doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak’ta şartları sağlayan çiftlerin fona başvurularını almaya başladıklarını açıkladı.

Son olarak 17 Eylül tarihinde Bakan Göktaş X hesabı üzerinden Osmaniye’yi de projeye dâhil ettiklerini belirtti.

Exit mobile version